News

Please reload

Në Atdhe njeriu ka edhe të shkuar edhe të ardhme…… Në vend të huaj ka vetëm të tashme !

Shqipëria historikisht ka qënë një vend diasporik dhe diaspora ka luajtur një rol të rëndësishëm në periudha të veҫanta historike, kur vihej në rrezik vetë pavarësia e Shqipërisë si shtet. Por për vite me radhë gjatë shekullit XX Shqipëria nuk e njohu emigracionin e jashtëm. Kurbeti si fenomen është skalitur në folklorin tonë si një plagë shoqërore historike. Emigrimi (kurbeti) konsiderohej si një fatkeqësi familjare…. Dhe ndoshta i tillë ësh...

June 24, 2020

Hapja e etapës së dytë të Albertës po vazhdon, Përparimi drejt etapës së tretë të hapjes varet nga numri i rasteve aktive, shkallës së infektimit dhe kapacitetit të sistemit të kujdesit shëndetësor për të përballuar volumin e pacientëve me COVID të cilët do mund të pranohen në spital dhe ata nën kujdesin intensiv. 

Alberta raportoi 45 raste të reja ditën e martë, 23 qershor. Nuk është raportuar asnjë vdekje. Në total janë shënuar 153 vdekje nga COVID-19 në Alberta.

Deri ditën e martë u shënuan 532 raste aktive në provin...

June 14, 2020

Në datën 12 qershor 2020, ashtu siç ishte planifikuar, u mblodh bordi i shkollës “Foleja e Shqiponjave”. Bordi i përbërë nga kryetarja Prof. Dr. Adriana Fishta Bejko, nën-kryetare Zoica Dhamo dhe anëtarët Vjollca Ndokaj Guri,Shqipe Kuqi, Ermira Kusari, Kaltrina Kusari, Danjela Lumani Bregasi dhe Gëzim Ugzmaili diskutoi probleme qe lidhen me mbarevajtjen e mesimit te gjuhes shqipe per femijet shqiptar te moshes shkolllore ne Calgary. Mbledhja u zhvillua me kete rend dite: 

1. Modeli i mësimdhënies në kushtet e distancimit fizik. 

...

June 2, 2020

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot në datë 2.06.2020, mbledhje online me përfaqësues të shkollave dhe mësuesve të gjuhës shqipe në Kanada. Në të morën pjesë: Adriana Fishta-Bejko, Ambasadore e Kombit dhe Anëtare e Këshillit Koordinues të Diasporës, shkolla “Foleja e Shqiponjave” në Calgary; Mira Shehu, Ambasadore e Kombit, shkolla “Klubi i Shqipes” në Halifax; Zoica Dhamo, nënkryetare e Bordit të shkollës “Foleja e Shqiponjave” në Calgary; Danjela Lumani, shkolla “Foleja e Shqiponjave” në Calgary.

Takimi shërbeu për nj...

May 28, 2020

Ditën e premte, datë 29 qershor, hapen këndet e lojrave në Kalgari dhe procesi i heqjes së shiritave rrethues dhe i inspektimit të çdo këndi lojrash pritet të përfundojë në datën 3 qershor. Më në fund fëmijët tanë do mund të kenë mundësi të kalojnë kohē cilësore në vendet e tyre të preferuara. 

Inkurajohen familjet që do i përdorin këto kënde lojrash që sapo do hapen të ndjekin këshillat si më poshtë:

1) Ata që janë sëmurë apo që kanë simptoma që lidhen me COVID-19 të mos i përdorin këndet e lorjave. 

2) Të praktikojnë rregullisht...

Please reload

Search By Tags
1/4