News

Please reload

May 2, 2020

Alberta do ndërmarrë hapat e parë drejt hapjes së ekonomisë, duke vënë theksin në aktivitetet në natyrë, si fushat e golfit që do të hapen të shtunë më pas nga dyqanet, baret dhe restorantet nga mesi i majit. 

Kryeministri Jason Kenney detajoi planin e qeverisë së për një rihapje graduale e cila do të varet nga aftësia e provincës për të kontrolluar përhapjen e koronavirusit dhe për të frenuar numrin e pacientëve me COVID-19 të cilët kanë nevojë për kujdes spitalor.

“Duket sikur kanë kaluar më shumë se 56 ditë që nga rasti i parë...

April 13, 2020

Të dashur bashkëkombas ku artikull është përqendruar te programet financiare të cilat janë bërë të aksesueshme për qytetarët kanadezë nga qeveria kanadeze për shkak të situatës së krijuar nga pandemia e COVID-19. 

Respektivisht Programi “CERB” mbështet kanadezët duke siguruar mbështetje për të punësuarit dhe të vetë-punësuarit, të cilët janë ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejtë nga COVID-19.

Siguron një pagesë prej 2 000 dollarë për një periudhë katër javore (ose 500 dollarë në javë) për deri 16 javë. 

Pasi aplikoni, ju mund ta mer...

March 25, 2020

Gjashtë strategji se si adoleshentët të përballen me një normalitet të ri (të përkohshëm). 

Të jesh adoleshent është e vështirë pavarësisht se ç’ndodh dhe sëmundja e koronavirusit po ua vështirëson edhe më shumë jetesën. Me mbylljen e shkollave dhe anullimin e ngjarjeve të ndryshme, shumë adoleshentë po humbasin disa nga momentet më të rëndësishme të jetës së tyre adoleshente, si dhe momente të së përditshmes si bisedat me miqtë dhe pjesmarrja në orët e mësimit.

Për adoleshentët të cilët po përballen me ndryshime për shkak t...

March 11, 2020

SImptomat e COVID-19

Ata të cilët janë të infektuar me COVID-19 mund të kenë pak ose asnjë simptomë. Ka mundësi të mos e dini që keni simptoma të COVID-19 sepse ato janë të njëjta me ato të të një ftohti ose të gripit.

Simptomat mund të marrin rreth 14 ditë deri sa të shfaqen pas ekspozimit ndaj COVID-19. Kjo është periudha më e gjatë e njohur e infektimit për këtë sëmundje. Momentalisht po hetohet nëse virusi mund të transmetohet te të tjerët nëse dikush nuk ka shfaqur ende simptoma. Ndërkohë që ekspertët mendojnë se është e mun...

March 9, 2020

U festua në qytetin e Calgaryt festa e gruas e cila tradicionalisht festohet edhe si festa e nënës te komuniteti shqiptar kudo nëpër botë. Afërsisht 230 zonja, zonjusha dhe fëmijë u mblodhën për këtë festë të veçantë te “Croation Community Center”, ku gjejmë rastin të falenderojmë stafin e mrekullueshëm të saj për mikëpritjen dhe vendosjen në dispozicion të ambienteve dhe faciliteteve për zbukurimin e sallës.

Fjalimin hapës e mbajti Dr. Adriana Fishta Bejko e cila shprehu mirënjohjen e saj e të komunitetit për Ganimete Derhanin...

Please reload

Search By Tags
1/4