1/4

News

Please reload

September 3, 2018

Të dielën, më 2 shtator, u hap regjistrimi në Shkollës Shiqpe për fëmijët e komunitetit shqiptar në Calgary. Vëndi ku u hap regjistrimi ishte tek partneri ynë i ri Best Buy, në adresën 350 Stewart Green SW.  

Best Buy i dha mundësinë cdo fëmije të luaëj me teknologjinë më të fundit gjatë kohës kur prindërit regjistronin fëmijën në shkollë. Jo si më parë, regjistrimi në shkollë ka një formular që duhet të plotësohet nga cdo prindër ose për ndryshe fëmija nuk mund të vijojë mësimin.

Best Buy dha gjithashtu ushqim për...

March 6, 2018

Të nderuar bashkatdhetarë,

Shkolla Shqipe vazhdon të jetë në disponimin e çdo familje që ka dëshirë t'i mësojë fëmijëve gjuhën shqipe.  Ajo ndahet në dy klasa, 5-7 vjeç dhe 8-13 vjeç.

Gjithashtu. në bazë të njohurive të gjuhës, nxënësi mund të vendoset në klasën që i përket.  Shkolla është e hapur cdo të diele, 11:00 - 13:00 tek 2445 23 Ave SW, Calgary.

Përjashtim do të bëjnë datat:

25 Mars

1 Prill

Shkolla mbaron sezonin më 24 qershor, 2018

Për çdo pyetje rreth regjistrimit të fëmijëve, ju lutem kontaktoni, Ilir Kuqi tek 403-462-...

December 5, 2017

Të shtunën, më 2 dhjetor, në një atmosferë festive, shqiptarët e Calgaryt kremtuan 28 Nëntorin – Festën e Flamurit!

Edhe sivjet, festa u bë nën organizim të Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Calgary, ndërsa të pranishëm ishim mbi 450 veta. Kënga dhe vallja nuk u ndalë deri pas mesnate.

Ishte një natë e paharruar për komunitetin tonë këtu, ngase atmosfera ishte tejet festive dhe e përcjellë me program të nduarduarshëm. Për muzikën u përkujdesën këngëtarja e njohur Valbona Mema dhe këngëtari me perspektivë Edi Ermeni.

“Ne si shoqatë ke...

November 10, 2017

 Të nderuar bashkëatdhetar,

Për shkak të "Memorial Day", Shkolla Shqipe nuk do të hapet këtë te diele, më 12 Nëntor, 2017. 

Ju mirëpresim javën e ardhshme, më 19 Nëntor, 2017 (11:00-13:00) tek Center for Newcomers.

March 2, 2016

Për Endrit Maçin nga Tirana, e diela e 20 marsit të 2016-ës do të jetë gjithmonë në kujtesë. Në këtë ditë dy djemtë e tij, njëri 12 e tjetri 8 vjeç, e kishin ditën e parë të mësimit në gjuhën shqipe në Calgary të Kanadasë. “Është kënaqësi, pasi pas 20 vitesh qëndrimi këtu, po arrijmë të hapim mësim në gjuhën shqipe. Kjo është një arritje e madhe e të gjithë shqiptarëve këtu”, tha Endriti. Mëseusja nga Fieri, Zoica Dhamo, me përvojë disavjeçare në arsim në Shqipëri dhe shtatë vjet e angazhuar në mësim të fëmijëve shqiptarë në On...

Please reload

Search By Tags