News

Please reload

March 11, 2018

Festa e Gruas mblodhi shqiptaret në Calgary

Me këngë e valle shqiptaret në Calgary kaluan të shtunën e 10 marsit. Ato u mblodhën për të festuar 8 Marsin, Festën e Gruas.

Mbi 250 femra ishin të pranishme në Polish Canadian Center për nder të nënave dhe motrave tona, të organizuar nga Shoqata Shqiptaro-Kanadeze në Calgary, respektivisht tri anëtaret e Bordit të Shoqatës, Ilda Budo, Bukurie Mino dhe Edlira Belishaku.

“Ne kemi fatin që kemi tre gra në Shoqatë, por ne e dimë që nëse duam të shkojmë përpara në integrimin e komunitetit t...

December 9, 2017

Të nderuar bashkatdhetarë, kaluan më shumë se dy vjet nga themelimi i Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Calgary, ndërsa në fillim të vitit të ardhshëm do të mbahet Asambleja e parë  Zgjedhore, ku do të zgjidhen drejtuesit e ri të Bordit të Shoqatës.

Asambleja Zgjedhore do të mbahet të Dielën, më 21 Janar 2018 te Fish Creek Library, duke filluar prej ores 14:00.

Organet e reja drejtuese të Shoqatës do të zgjidhen vetëm nga anëtarët e Shoqatës, që kanë të paguar rregullisht anëtarësinë, ngase kjo është paraparë në Statutin e Shoqatës.

...

December 5, 2017

Të shtunën, më 2 dhjetor, në një atmosferë festive, shqiptarët e Calgaryt kremtuan 28 Nëntorin – Festën e Flamurit!

Edhe sivjet, festa u bë nën organizim të Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Calgary, ndërsa të pranishëm ishim mbi 450 veta. Kënga dhe vallja nuk u ndalë deri pas mesnate.

Ishte një natë e paharruar për komunitetin tonë këtu, ngase atmosfera ishte tejet festive dhe e përcjellë me program të nduarduarshëm. Për muzikën u përkujdesën këngëtarja e njohur Valbona Mema dhe këngëtari me perspektivë Edi Ermeni.

“Ne si shoqatë ke...

Please reload

Search By Tags
1/4