Milot Shehu - Piloti i parë shqiptar në Calgary

March 12, 2018

 

Miloti është djali 21 vjeçar nga Gjakova që arriti të firmosë kontratën me kompaninë e fuqishme kanadeze West Jet.

 

Ai erdhi në Calgary me familjen e tij nga lufta në Kosovë, më 1999 dhe atëherë kishte katër vjet. Në moshën 19 vjeçare u bë piloti më i ri tek Springbank Air Traning College, ku ka fituar licenën private për pilot. Tashmë me 200 ore praktikë duke fluturuar, në maj, Miloti do të marrë licencën komerciale për të fluturuar avionët kompercialë për WestJet.

 

Miloti është i vetmi pilot shqiptar në Calgary dhe patriotizmi i tij mund të shikohet në shumë fotografi që ndau me ne.

 

"Dëshira për pilot m'u rrit për shkak të largësisë nga vendlindja. Pa pilotim nuk mundemi të kthehemi në Shqiperi dhe nuk po them Kosovë se Kosova është Shqipëri". tha Miloti.

 

 

I bëjmë thirrje të gjithë komunitetit në Calgary nëse keni njohuri rreth shqiptarëve në Calgary që po korrin sukses në fushat e tyre, ju lutem na njoftoni tek adresa emailit: info@AlbCanYYC.org

 

Të jemi të gjithë së bashku krenarë që jemi shqiptarë!

 

Më shumë fotografi nga Milot Shehu vijojnë më poshtë:

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Pyetesor rreth hapjes se Shkolles Shqipe virtuale (on-line)

August 29, 2020

1/6
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
1/4