top of page

Mbledhja Virtuale e Bordit të Shkollës "Foleja e Shqiponjave"Ditën e premte, datë 10 shkurt, 2023, ora 8:00pm-10:00pm u zhvillua mbledhja e bordit te shkolles Foleja e Shqiponjave, e cila diskutoi mbi çeshtje të cilat do e bënin shkollën shqipe një fole të ngrohte mësimi por dhe gëzimi për fëmijët tanë.


Fillimisht falenderojmë me zemer mësuese Bukurijen, mësuese Marselen dhe mësuesen e vallleve Anilën që po kultivojne te fëmijet tanë dëshiren per te mesuar mbi gjuhen, kulturen, traditat tona shqiptare.

Pervec klubit te valleve, u ra dakord qe femijet, te cilet kane deshire futbollin, ne pranvere, sapo te na e lejoje moti, mund te rregjistrohen te klubi i futbollit. Pas mesimit se bashku me trajnerin dhe prinderit qe kane deshire te ndjekin femijet ne kete interes te tyre mund te shkojne te fusha (afer nderteses ku zhvillojme mesimin. Do japim me shume detaje ne lidhje me fushen se shpejti). Nese ka ndonje prind, apo i rritur, qe ka deshire qe vullnetarisht t'iu mesoje femijeve futboll, ju lutemi te na kontaktoni.

Do hapet gjithashtu klubi i shahut. Femijet qe kane deshire te mesojne apo praktikojne shah, do jene te mirepritur t'i bashkohen ketij klubi.

Nje lajm emocionues dhe qe shpresojme se do jete nje aventure per t'u mbajtur mend gjate nga femijet dhe prinderit eshte "Vizita e Folese Se Shqiponjave te Muzeu i Dinozaureve" ne Drumheller, e cila shpresojme te organizohet ne muajin prill. detaje te metejshme do ju japim se shpejti.

Gjate kesaj mbledhje u diskutua mundesia dhe deshira per te hapur nje klub per nenat qe shoqerojne femijet te shkolla, te cilat nderkohe qe presin per perfundimin e mesimit, mund te ulen bashke, te praktikojne nje hobi si grep, shtiza, apo qendisje te cilat i ruajme si pjese te tradites tone dhe nderkohe diskutojne bashke.

Kerkese: Nese ndonje nga ju ka kostume popullore te femijeve qe nuk iu bejne, apo nuk iu duhen me, ju lutem sillini te shkolla qe t'i kemi ne fondin e kultures dhe tradites tone per t'i perdorur per festa te ndryshme.

Eshte per t'u theksuar qe nje pjese thelbesore per mbarevajtjen e shkolles, per gershetimin e rendesishem, komunitet-shkolle-shoqate, jane prinderit qe sjellin femijet te shkolla shqipe, sakrificat qe ata bejne per te ruajtur kete institucion te rendesishem te ruajtjes se gjuhes dhe ne u jemi mirenjohes.

Prinder te dashur, ju kujtojme gjithashtu se ne daten 25 shkurt, do behet festa e Pavaresise se Kosoves. Mesuese Marsela do pergatise ftesen dhe mesueset me pas do ua dergojne me email. Ne kete feste te vogel te femijeve, ata do pergatisin vjersha e valle per te festuar kete feste te rendesishme per Kosoven tone.

Nese keni ndonje pyetje tjeter, apo doni me shume sqarime ne lidhje me ato ç'ka u diskutuan te mbledhja, mund te na kontaktoni nepermjet emailit.Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
bottom of page