August 29, 2020

Te nderuar bashkeatdhetare,

Bordi i shkolles Shqipe ka vendosur ne mbledhjen e fundit qe te hapi shkollen Shqipe virtuale ne fundjaven e pare te Tetorit. Ju kerkojme ndihmen tuaj qe te plotesoni formularin e mesiperm. Qe te behet e mundur zhvillimi i shkolles Shqipe on-line, na duhet qe te regjistrohen te pakten 20 femije.  Votimi juaj na ndih...

Në Atdhe njeriu ka edhe të shkuar edhe të ardhme…… Në vend të huaj ka vetëm të tashme !

Shqipëria historikisht ka qënë një vend diasporik dhe diaspora ka luajtur një rol të rëndësishëm në periudha të veҫanta historike, kur vihej në rrezik vetë pavarësia e Shqipërisë si shtet. Por për vite me radhë gjatë shekullit XX Shqipëria nuk e njohu emigr...

June 14, 2020

Në datën 12 qershor 2020, ashtu siç ishte planifikuar, u mblodh bordi i shkollës “Foleja e Shqiponjave”. Bordi i përbërë nga kryetarja Prof. Dr. Adriana Fishta Bejko, nën-kryetare Zoica Dhamo dhe anëtarët Vjollca Ndokaj Guri,Shqipe Kuqi, Ermira Kusari, Kaltrina Kusari, Danjela Lumani Bregasi dhe Gëzim Ugzmaili diskutoi probleme qe lidhen me m...

May 28, 2020

Ditën e premte, datë 29 qershor, hapen këndet e lojrave në Kalgari dhe procesi i heqjes së shiritave rrethues dhe i inspektimit të çdo këndi lojrash pritet të përfundojë në datën 3 qershor. Më në fund fëmijët tanë do mund të kenë mundësi të kalojnë kohē cilësore në vendet e tyre të preferuara. 

Inkurajohen familjet që do i përdorin këto kënde...

(Dr. Adriana Fishta-Bejko intervistoi Dr. Bernard Meshin)

Në muajt e fundit tema më e diskutuar për të cilën jemi të interesuar për të mësuar sa më shumë informacion është Covid-19 dhe format më të mira të mbrojtjes prej tij. Në media qarkullojnë “teori” të ndryshme që nga ato shkencore dhe deri tek ato me lakuriq nate apo me “shërimin” e sëmu...

May 2, 2020

Alberta do ndërmarrë hapat e parë drejt hapjes së ekonomisë, duke vënë theksin në aktivitetet në natyrë, si fushat e golfit që do të hapen të shtunë më pas nga dyqanet, baret dhe restorantet nga mesi i majit. 

Kryeministri Jason Kenney detajoi planin e qeverisë së për një rihapje graduale e cila do të varet nga aftësia e provincës për të kontr...

Please reload

Please reload

Please reload

PARTNERËT TANË

1/8
1/4