March 31, 2019

Shoqata Shqiptaro-Kanadeze ne Calgary punon ne menyre te palodhur per te mbajtur te gjalle identitetin shqiptar ne Kanada. Nje nga sukseset me te dukshme ne kete aspekt eshte hapja e Shkolles Shqipe para 3 vitesh. Mesuesja e pasionuar e “Folese se Shqiponjave”, Zoica Dhamo, me deshiren e flaket per t’i mesuar femijeve gjuhen e te pareve, eshte nje nga nismetaret e kesaj shkolle. Mesuese Zoica, sic e njohin te gjithe, ka tre vj...

March 10, 2019

Gjatë punimeve të Samitit të Diasporës, që u mbajt ditë më parë në Tiranë drejtoresha e Shkollës Shqipe “Foleja e Shqiponjave” në Calgary, Dr. Adriana Fishta-Bejko u nderua me çmimin “Amasadore Kombi” nga qeveria shqiptare.

Dr. Adriana Fishta-Bejko është prej vitesh një faktor në komunitetin shqiptar në Kanada. Prej shumë vitesh, ajo ka kontribuar për diasporën e Amerikës dhe të Kanadasë. Autore dhe të njëjtën kohë studiuese sh...

December 10, 2018

Qe nje shoqate te jete sa me shendetshme, duhet te mendoje per te ardhmen, sepse pikerisht duke pasur qellime aftagjata, do te kete mundesi te krijoje themelet e duhura per te ruajtur traditat dhe kulturen Shqiptare. Nje nga keto pika themelesh eshte rinija Shqiptare ne Calgary dhe integrimi i tyre ne komunitetin Shqiptar.  Kemi fatin qe nje nga keto pjestar te rinise i eshte afruar shoqates per te bere dicka me teper per komu...

March 17, 2018

Doriana Rama është suksesi i ri i shqiptarëve që jetojnë në Calgary. E lëvizur familjarisht në Calgary në moshën 17 vjeçare, ajo ishte ambicioze për t'u bërë dikushi.  Duke pasur pasion profesionin e bukurisë, ajo hapi biznesin e saj specifik për qerpikët STOLI. Edukimin në këtë fushë dhe profesion ajo e mori në California. Duke pasur shumë kërkesa vitin e kaluar ajo vendosi të hapi shkollën e saj, ku tashmë ka 10 studente....

March 12, 2018

Miloti është djali 21 vjeçar nga Gjakova që arriti të firmosë kontratën me kompaninë e fuqishme kanadeze West Jet.

Ai erdhi në Calgary me familjen e tij nga lufta në Kosovë, më 1999 dhe atëherë kishte katër vjet. Në moshën 19 vjeçare u bë piloti më i ri tek Springbank Air Traning College, ku ka fituar licenën private për pilot. Tashmë me 200 ore praktikë duke fluturuar, në maj, Miloti do të marrë licencën komerciale për të flut...

Please reload

Please reload

1/4